• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Да помогнеме!!!

Да помогнеме со донации на:
вода
средства за хигиена
гумени обувки
ракавици
свеќи
облека
храна (конзервирана, трајна)
пелени и храна за деца

Дополнително, може да донирате на телефонскиот број 143-400 од сите мобилни оператори.

Согласно информациите добиени од терен Црвениот крст на РМ апелира да се донираат следниве артикли: конзервирана храна, бебешка храна и пелени, вода за пиење, средства за хигиена, средства за дезинфекција.

Заинтересираните правни субјекти и граѓани дополнително можат да се вклучат и со обезбедување на парична помош:
– Жиро сметка на Фонд на солидарност 300000001327966 ДБ 4030984271620 – Комерцијална банка
– Донирање на 100 денари со повик на телефоните: 075/070/077 143 400

Донација на средства во странска валута:
NAME OF THE ORGANIZATION: MACEDONIAN RED CROSS
BANK NAME: KOMERCIJALNA BANKA AD SKOPJE
BANK ADDRESS: UL. ORCE NIKOLOV NO.3, 1000 SKOPJE, MACEDONIA
BANK ACCOUNT: 300000000000133 25730522-11
SWIFT CODE: KOBSMK2X
IBAN CODE: MK07300701000001228

Уште еднаш, апелираме во активностите за донирање на хуманитарна помош да се следат инструкциите на надлежните институции и Црвениот крст на РМ, со цел поефектно справување со последиците од природната катастрофа.

За online донации

https://www.gofundme.com/2rzg2nnk?rcid=bb05967c5ca111e6a919bc764e065f4f

Во Куманово граѓаните ќе можат да достават донации за настраданото население од невремето во Скопје на два пункта во центарот на градот, кај споменикот Батко Ѓорѓија и вториот кај Центарот за култура “Трајко Прокопиев“.

© Radio Bravo - Kumanovo