• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Еуро 2016, репрезентации, групи, натпревари

Од вечерва па во наредните 30 дена фудбалот ќе биде главниот фокус во Европа, тема која ќе владее на стариот континент, 24 репрезентации ќе се борат за трофејот а фановите ќе уживаат во фудбалските претстави во Франција. Започнува Европското првенство во фудбал!

Репрезентациите се сместени во шест групи од по четири селекции што значи дека првите две ќе изборат сигурен пласман во осминафиналето каде ќе има место и за најдобрите четири третопласирани. Со други зборови само осум земји ќе испаднат по групната фаза.

Euro2016 Grupi

Турнирот се игра во дест француски градови, Париз, Ленс, Лил, Сент Дени, Бордо, Сент Етиен, Лион, Тулуз, Марсеј и Ница. Воведниот натпревар помеѓу Франција и Романија како и финалето ќе се играат на „Стад де Франс“ во Париз.

Oва е  распоредот на натпреварите по групи, но и закажаните тајминзи за нокаут фазите, односно осминафиналето, четвртфиналето, полуфиналето и финалето…

Прво Коло

10 јуни, 21:00 час, Сент-Дени: Франција – Романија (Група А)

11 јуни, 15:00 час, Ленс: Албанија – Швајцарија (Група А)
11 јуни, 18:00 час, Бордо: Велс – Словачка (Група Б)
11 јуни, 21:00 час, Марсеј: Англија – Русија (Група Б)

12 јуни, 15:00 час, Париз: Турција – Хрватска (Група Д)
12 јуни, 18:00 час, Ница: Полска – Северна Ирска (Група Ц)
12 јуни, 21:00 час, Лил: Германија – Украина (Група Ц)

13 јуни, 15:00 час, Тулуз: Шпанија – Чешка (Група Д)
13 јуни, 18:00 час, Сен-Дени: Ирска – Шведска (Група Е)
13 јуни, 21:00 час, Лион: Белгија – Италија (Група Е)

14 јуни, 18:00 час, Бордо: Австрија – Унгарија (Група Ф)
14. јуни, 21:00 час, Сент Етјен: Португалија – Исланд (Група Ф)

Второ Коло

15 јуни, 15:00 час, Лил: Русија – Словачка (Група Б)
15 јуни, 18:00 час, Париз: Романија – Швајцарија (Група А)
15 јуни, 21:00 час, Марсеј: Франција – Албанија (Група А)

16 јуни, 15:00 час, Ленс: Англија – Велс (Група Б)
16 јуни, 18:00 час, Лион: Украина – Северна Ирска (Група Ц)
16 јуни, 21:00 час, Сент Дени: Германија – Полска (Група Ц)

17 јуни, 15:00 час, Тулуз: Италија – Шведска (Група Е)
17 јуни, 18:00 час, Сент Етјен: Чешка – Хрватска (Група Д)
17 јуни, 21:00 час, Ница, Шпанија – Турција (Група Д)

18 јуни, 15:00 час, Бордо: Белгија – Ирска (Група Е)
18 јуни, 18:00 час, Марсеј: Исланд – Унгарија (Група Ф)
18 јуни, 21:00 час, Париз: Португалија – Австрија (Група Ф)

Трето Коло

19 јуни, 21:00 час, Лил: Швајцарија – Франција (Група А)
19 јуни, 21:00 час, Лион: Романија – Албанија (Група А)

20 јуни, 21:00 час, Сент Етјен: Словачка – Англија (Група Б)
20 јуни, 21:00 час, Тулуз: Русија – Велс (Група Б)

21 јуни, 18:00 час, Париз: Северна Ирска – Германија (Група Ц)
21 јуни, 18:00 час, Марсеј: Украина – Полска (Група Ц)
21 јуни, 21:00 час, Бордо: Хрватска – Шпанија (Група Д)
21 јуни, 21:00 час, Ленс: Чешка – Турција (Група Д)

22 јуни, 18:00 час, Лион: Унгарија – Португалија (Група Ф)
22 јуни, 18:00 час, Сент Дени: Исланд – Австрија (Група Ф)
22 јуни, 21:00 час, Ница: Шведска – Белгија (Група Е)
22 јуни, 21:00 час, Лил: Италија – Ирска (Група Е)

Осминафинале

25 јуни, 15:00 час, Сент Етјен
25 јуни, 18:00 час, Париз
25 јуни, 21:00 час, Ленс

26 јуни, 15:00 час, Лион
26 јуни, 18:00 час, Лил
26 јуни, 21:00 час, Тулуз

27 јуни, 18:00 час, Сент Дени
27 јуни, 21:00 час, Ница

Четвртфинале

30 јуни, 21:00 час, Марсеј

1 јули, 21:00 час, Лил

2 јули, 21:00 час, Бордо

3 јули, 21:00 час, Сент Дени

Полуфинале

6 јули, 21:00 час, Лион

7 јули, 21:00 час, Марсеј

Финале

10 јули, 21:00 час, Сент Дени

© Radio Bravo - Kumanovo