• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

In Memoriam Драган Денковски Шајто

Денес, 9-ти ноември 2016-та година, замина во легендите, Драган Денковски – Шајто, бас гитарист на една од најпознатите rock групи во Македонија, “Автограм”, и автор на песната “Одам на југ“.

Посмртните останки на легендарниот кумановски музичар, Драган Денковски – Шајто (1953 – 2016), ќе бидат погребени утре, 10-ти ноември, на Градските гробишта во Куманово во 14 часот.

Драган Денковски – Шајто, во емисијата „Кавервил“, емитувана на Радио Браво на 27-ми јули 2016-та година.

Шајто во Кавервил со Драган Б. Костиќ

 

© Radio Bravo - Kumanovo