• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Светски ден на радиото

13 Февруари е Светскиот ден на радиото, ден кога радиото се слави како медиум кој ги едуцира луѓето, обезбедува информации и ја промовира слободата на изразување во различните култури. Целта на одбележувањето на овој ден е да се зголеми свеста на јавноста и медиумите за значењето на радиото, да се поттикнат носителите на одлуки да воспостават и да обезбедат пристап до информации преку радиото, како и да се зајакне вмрежувањето и меѓунарорната соработка меѓу радиодифузерите.
Радио Браво на сите радио станици им го честита Светскиот ден на радиото.

© Radio Bravo - Kumanovo