• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Почина Prince

Уметникот познат како Prince почина на 57 годишна возраст.

Prince Rogers Nelson – Prince или Artist formerly known as Prince е пронајден мртов во својот дом и студио во Paisley Park во Минеаполис.  Тој е роден на 7 јуни 1958 година во Минеаполис, САД и повеќе од 3 децении претставуваше една од најважните фигури во светската популарна музика како пејач, текстописец, мултиинстументалист и актер. Има издадено 39 студиски албуми, 4 албуми во живо, еден ремикс албум, 6 компилациски албуми, 3 албуми со The New Power Generation, еден со The NPG Orchestra а има снимено и 4 филма како и напишано безброј песни за многу познати светски ѕвезди.

 

 

 

© Radio Bravo - Kumanovo