• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

The Wombats – If You Ever Leave, I’m Coming With You (Браво Хит)

The Wombats е англиска indie rock формирана во Liverpool во 2003 година во која членуваат Matthew Murphy (вокал, гитара и клавијатури), Tord Øverland Knudsen (бас, пратечки вокали и клавијатури) и Dan Haggis (тапани, пратечки вокали и клавијатури). Досега имаат објавено 4 албума, а на 7 јануари 2022 година треба да излезе и 5-тиот под наслов Fix Yourself, Not the World. Токму како најава за овој студиски албум деновиве го издадоа синглот со нумерата “If You Ever Leave, I’m Coming With You“.

© Radio Bravo - Kumanovo