• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Комплетирана донацијата од Жито Лукс на детското одделение во Кумановската болница

Компанијата Жито Лукс ја комплетираше донацијата во Детското одделение во Кумановската општа болница. Нови медицински апарати, постелнини и дополнителна опрема за потребите на одделението се доставени како резултат од  неколкумесечната донаторска кампања.

„Оваа донација, опремата и апаратурата и воопшто подобрувањето на ова одделение беше целта на повеќемесечната заложба и посветеност. Во нашата мисија не бевме сами и од започнувањето на кампањата па се до овој момент ја имавме целосната поддршка од граѓаните на Куманово, кои што ја прифатија нашата иницијатива и помогнаа во подобрување на условите во детското одделение. Тоа сведочи за нивната доверба за Жито Лукс, како производител и како компанијата што се грижи за животот на граѓаните и помага каде е потребно“, изјави Сашка Неделкова, проект менаџер во Жито Лукс.
zito-luks-donacija-2
Донаторската кампања преку којашто се издвојува средства од секој купен производ на Жито Лукс на територијата на Куманово и околината, беше поддржана и од локални организации и јавни личности како младата Мартија Станојковиќ.
„Донацијата е од големо значење за нас. Условите за работа, но и изгледот на одделението се значително подобрени но најважно од се е тоа што на децата ќе им биде овозможена подобра и побрза медицинска нега и грижа. За тоа сме подеднакво благодарни и на нашите сограѓани а и на Жито Лукс, и се надеваме дека и други компании ќе го следат овој пример“, изјави Ариф Љатифи, директор на Општата болница во Куманово.

© Radio Bravo - Kumanovo