• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Coldplay – A Head Full Of Dreams (Албум на неделата)

Gwyneth Paltrow е одговорна за серија одлични улоги во долга низа на добри филмови, но исто така и за веќе два албуми на групата Coldplay. Всушност заслужен за тоа е Chris Martin, алфа и омега на групата, нејзиниот поранешен…..

Листа на песни, прв дел:
1. A Head Full Of Dreams
2. Army Of One
3. Everglow


Тој позитивен однос кон животот го слушаме и во ‘Adventure Of A Lifetime‘ која по уводниот фанки продолжува во диско-поп-рок стил со општа пофалба на љубовта како чувство кое секого го прави позитивен. Уште подобра, можеби и најдобра…..

Листа на песни, втор дел:
4. Hymn For The Weekend
5. Fun (feat. Tove Lo)
6. Adventure Of A Lifetime
© Radio Bravo - Kumanovo