• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Албум на неделата

Brandon Flowers – The Desired EffectЗа старата мафијашка поговорка „Што се случило во Вегас, останува во Вегас“ е сосема добро што ниту за малку не е применлива во случајот на Brandon Flowers и неговите Killers. Ако беше така, светот никогаш немаше да ја слушне една од најдобрите песни на векот ‘Mr. Brigthside’. Слободно може да се каже дека ‘Mr. Brightside’ всушност е вграден во музичко ДНК на Brandon и беше иницијална каписла на сето она со што го наполни својот богат музички опус.

Ованеделен албум ‘The Desired Effects’ е втор по ред соло албум на Brandon Flowers по успешниот деби ‘Flamingo’ од 2010 година.

© Radio Bravo - Kumanovo