• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

„Додир неба“ во издание на Бобан Богатиновски

На повидок нов роман „Додир неба“од авторот Драган Милосављевиќ кој живее и работи во Австрија. Во Радио Браво, романот го промовира издавачот Бобан Богатиновски.


Од издавачот на романот, нашиот сограѓанин Бобан Богатиновски, инаку член на Друштвото на Писатели на Македонија, дознавме повеќе за самиот роман за кој се очекува да биде преведен на повеќе јазици меѓу кој и на македонски.Р оманот е со специфична тематика и содржина напишана на околу 323 страни. Книгата ќе биде достапна за продажба во книжарницата „Херби“ во Куманово.
Богатиновски не се јавува за прв пат како издавач. Своето искуство во таа улога го има испробано и во книгата, избор раскази „Паралелно време“од Драган Илиевски.

© Radio Bravo - Kumanovo