• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

55 година на Градинката “Ангел Шајче“


Со приредба изведена од децата кои одат во Градинката, вчера Градинката “Ангел Шајче“ прослави 55 години на своето постоење. Мотото на претставата беше “Да му кажеме здраво на светот“.

Марина Алексовска, директорка на Градинката “Ангел Шајче“
[audio:http://radiobravo.com.mk/wp-content/uploads/Marina-Gradinka.mp3|titles=Марина Алексовска, директорка на Градинката “Ангел Шајче“]
– Градинката работи во шест објекти и е најголема во Македонија. Имаме згрижено 1437 деца и со нив работат 160 вработени. Се работи на три јазика: македонски, албански и српски јазик, а наскоро ќе се воведе и ромски. Ние сме единствената воспитно-образовна институција во градот која го доби признанието „Зелено знаме“ – изјави во телефонското јавување директорката Марина Алексовска.

© Radio Bravo - Kumanovo