• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Интервју со James Colah


James Colah е продуцент, композитор, аранжер и промотер. Тој заедно со неговиот бенд работел многу турнеи на познати имиња, како што се Tears For Fears, Edwin Starr, Sheena Easton, Haysi Fantaysi, Pendragon, и за познати издавачки куќи, меѓу кои се EMI и Virgin Records. Во 2009 и 2010 година, James Colah сними четири Smooth Jazz нумери кои беа дел од проектот The James Colah Project, за што доби повеќе признанија за овој жанр на музика. Повод за оваа ексклузивно интервју за Радио Браво е песната Luna Stars, која што ја продуцираше за нашиот сограѓанин, Боби Серафимовски. Следува интервјуто со James Colah, директно од Лондон…
Интервју со James Colah
[audio:http://radiobravo.com.mk/wp-content/uploads/Intervju-James-Collah.mp3|titles=Interview with James Colah]

© Radio Bravo - Kumanovo