• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Јусуф Љатифи, претседател на Здружение “Кумановски акцијаши”

За активностите на Здружението “Кумановски акцијаши”, за слушателите на Радио Браво, говори претседателот Јусуф Љатифи


Во рамки на проектот „Зелено Куманово“ на 25-ти јануари се одржа акција за чистење и засадување на нови садници на Спомен Костурница. Во акцијата учество зедоа: ЈП „Чистота и зеленило“, градоначалникот Максим Димитриевски, како и здруженијата „Кумановски акцијаши“ и „Скаут“. Проектот „Зелено Куманово“ се спроведува во соработка на локалната самоуправа со здружението „Кумановски акцијаши“. Јусуф Љатифи председател на здружението„Кумановски акцијаши“ рече дека на оваа територија, предвидено е во иднина да бидат засадени нови 3000 садници од страна на ЈП „Чистота и зеленило“со кое имаат одлична и долгогодишна соработка. Љатифи ја промовираше и донесената програма за заштита на животната средина во месец јануари од страна на здружението во која има повеќе новини, како што се формирање на еко патроли и зелен телефон кој ќе работи во служба на граѓаните на Куманово. По потпишување на меморандумот за соработка меѓу Здружението „Кумановски акцијаши“ и локалната самоуправа на општина Куманово, во блиска иднина ќе следуваат такви меморандуми за соработка и со општините Старо Нагоричане и Липково.

© Radio Bravo - Kumanovo