• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Зоран Павловски: „Пивтијада 2017 во Куманово…“

Зоран Павловски, претседател на Мултимедијалниот центар „Карпино“, како претставник на организаторот ја најавува, но истовремено и упатува апел до нашите сограѓани да се пријават и учествуваат на традиционалната манифестација „Пивтијада“, која ќе се одржи по 15-ти пат, на 19-ти јануари, Водици, во ресторан „Грација“ со почеток во 12 часот.

Натпреварот за најдобра пивтија ќе биде збогатен со културно-уметничка програма на која ќе учествува КУД „Панче Пешев“, галичкиот оркестар со зурли и тапани и малата „пинкова“ ѕвезда и претставничка на Македонија на јуниорскиот избор за евровизиска песна, Марија Станојковиќ.

pokana15

© Radio Bravo - Kumanovo