• Bravo 88.5 FM

 • Bravo-Blues&Jazz

Сашко Коцев со „Не се клади на Енглези“ пред своите сограѓани

Интервју со Сашко Коцев, еден од трите актери во хит претставата „Не се клади на Енглези“ која е на редовниот репертоар на Македонскиот Народен Театар, а во понеделник, 10-ти април, гостуво во Куманово, на сцената на НУЦК „Трајко Прокопиев“ (Дом на култура). Претставата започнува во 20:00 часот.


„Не се клади на Енглези“ е претстава која го третира феноменот „спортско обложување“. Текстот во суштина се занимава со прицините и последиците од истиот. Бескрајно долгата транзициска беда, надежта на пониските социјални слоеви за брза заработка, дегенерација на нацијата итн. Жанровски претставата е комедија, но во текстот може да се насетат и болните аспекти на девијантната појава, обложувањето. На секундарно ниво оваа претстава ја истражува и границата помеѓу човековата себичност и искреното пријателство.

НЕ СЕ КЛАДИ НА ЕНГЛЕЗИ

 • од Владимир Ѓурѓевиќ
 • Режисер: Синиша Евтимов
 • Сценограф: Илина Ангеловска (мебел – Home by Almak)
  Костимограф: Ана Данчевска
  Превод: Александар Микиќ
 • Премиерна изведба : 04 Март 2014
 • Времетраење: 80 минути
 • Пауза: Не
 • Сцена: НУЦК „Трајко Прокопиев“
 • понеделник, 10-ти април, 20:00 часот
© Radio Bravo - Kumanovo