• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

George Michael – This Is How (We Want You To Get High) (Премиера Хит)

Постхумниот сингл на George Michael  “This Is How (We Want You to Get High)”  излезе три години по смртта на овој пејач. Песната е напишана и аранжирана од  Michael и James Jackman,а сега е издадена како дел од саундтракот за филмот на Paul FeigLast Christmas” кој се очекува да биде премиерно прикажан пред божиќнитте празници оваа година.

“This Is How (We Want You to Get High)” напрвин е напишана во 2012 и подоцна снимена во London Air Studios, а финалните корекции се направени во 2015-тата за време на последните снимања на George Michael.


© Radio Bravo - Kumanovo