• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Албум на неделата

Тврдокорните фанови и површните познавачи на музичкиот опус на иконите од Манчестер, неколку години расправаат за тоа дали New Order се оној вистински New Order ако Peter Hook не е веќе член на бендот. И покрај тоа што лесно ќе се согласиме дека Hook е прилично тежок и…….

Листа на песни, прв дел:
1. Restless
2. Singularity


Ниту предходниот албум на New Order ‘Lost Sirens‘ од 2013-та година не предвидуваше добри нешта. Иако сите песни беа снимени како вишок од предходниот албум ‘Waiting for the sirenes call‘ и со учество на Peter Hook, во времето на објавувањето на тој……

Листа на песни, втор дел:
1. Plastic
2. Trutti Frutti
3. Superheated© Radio Bravo - Kumanovo