• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Alec Benjamin – Jesus in LA (Браво Хит)

Браво Хит за оваа седмица е нумерата “Jesus in LA”  на Alec Benjamin, американски пејач и текстописец од Феникс, Аризона, досега најпознат по песната “Let me Down Slowly”.  “Jesus in LA” е симпатична искрена композиција во која Alec многу јасно ја опишува класичната холивудска приказна за млад  човек со широко отворени очи кој се преселува во градот на ангелите со надеж за слава и среќа, но завршува многу осамен, во премногу скап и површен живот.


© Radio Bravo - Kumanovo