• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Aretha Franklin Feat. The Boys Choir of Harlem – Never Gonna Break My Faith (Премиера Хит)

По повод денот кој се одбележува како крај на ропството во САД, на кој во далечната 1865 година во Тексас е укинато, беше реобјавена песната на Aretha Franklin “Never Gonna Break My Faith” испеана во придружба на The Boys Choir of Harlem за време на нејзиниот концерт во рамки на  “Great Diva Classics Tour” во Oracle Arena во  Oakland на 10 август 2015 година.
Оргинално композицијата е од 2006 година, кога славната пејачка ја испеа во дует со Mary J. Blige и беше искористена во филмот Bobby.


© Radio Bravo - Kumanovo