• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Bob Dylan – Goodbye Jimmy Reed (Премиера Хит)

Музичката легенда Robert Allen Zimmerman на светот познат како Bob Dylan на 19 јуни 2020 година после цели 8 години издаде нов студиски албум под име Rough and Rowdy Ways. Тоа е неговото 39-то по ред студиско дело кое излезе преку издавачката куќа Columbia Records. Во претходниот период пред излегувањето на овој двоен албум се појавија најавните синглови “Murder Most Foul”, “I Contain Multitudes” и “False Prophet”, а со излегувањето беше објавен и “Goodbye Jimmy Reed”, наш денешен Премиера Хит.


© Radio Bravo - Kumanovo