• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

The Rolling Stones – Hate To See You Go (Браво Хит)

По дури една деценија славните The Rolling Stones објавувија нов албум. Тој официјално излезе на 2 декември 2016 година под име “Blue & Lonesome”, содржи 12 композиции кои се преработки на блуз класици. Во очекување во некоја од следните емисии на “Album Of The Week” да го преслушаме целиот албум со рецензија на Тони Јакимовски, Браво Хит и песна која што во следните седум дена ќе ја слушаме на почетокот на секој парен час е првиот официјален сингл од овој албум е преработката на песната на Little Walter “Hate to See You Go”.

© Radio Bravo - Kumanovo