• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Funk Shui – Виулица/Сомнежи? (Браво Хит)

Вистинско освежување на македонската музичка сцена се двете нови песни кои ќе бидат дел од новиот албум на скопскиот бенд кој комбинира повеќе различни ритмови и алтернативни инструментални музички жанрови, Funk Shui. Едната од нив, „Виулица / Сомнежи?”, Радио Браво ви ја претстави како Премиера Хит, токму на празникот 1-ви Мај и истата од денес, па до следната недела ќе можете да ја слушате на фрекфенцијата од 88,5 Mhz, на почетокот на секој парен час како Браво Хит No.1 песна. Како информација Funk Shui  е создаден е пред осум години како проект на МКЦ, а е составен од тројца млади генијалци, Лука, Давид и Мики, кои создаваат своја лична авторска музика.


© Radio Bravo - Kumanovo