• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Noel Gallagher’s High Flying Birds – Holy Mountain (Браво Хит)

Рефренот “She fell, she fell, right under my spell” ги зарази и слушателите на Радио Браво, така што песната “Holy Mountain” сосема заслужено се најде како Браво Хит No.1 песна на Радио Браво за период од следните седум дена. Инаку, “Holy Mountain” е превземена од третиот по ред студиски албум, Who Built The Moon, на групата на поранешниот член на еден од најверојатно најславниот британски бенд на почетокот на 90-тите, Oasis, Noel Gallagher, Noel Gallagher’s High Flying Birds. Инаку албумот насловен како “Who Built The Moon?”, можете да го слушате во најновата епизода на серијалот Album Of The Week.


© Radio Bravo - Kumanovo