• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Drivin’ N Cryin’ – Step By Step (Браво Хит)

Оваа седмица, на почетокот на секој парен час, на 88,5 Mhz ќе слушаме малку rock кој ќе ве врати во 80-те и 90-те години од минатиот век. И тоа со право, бидејќи американскиот бенд Drivin’ N Cryin’ е формиран во 1985-та година, а најголемиот успех го има со со албумот од далечната 1991-ва година, Fly Me Courageous. За 21-ви јуни, бендот го најави новиот албум Live the Love Beautiful, а првиот промо сингл само неколку дена по издавањето беше Премиера Хит, на 10-ти април. Drivin’ N Cryin’ со песната “Step By Step” како Браво Хит No.1 на Радио Браво од 14-ти до 20-ти април.


© Radio Bravo - Kumanovo