• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Scatman John Feat. Lou Bega – Scatman & Hatman (Браво Хит)

John Larkin, или како ние го знеме Scatman John, во далечната 1994-та година ги имаше мега хитот “Scatman – ski-ba-bop-ba-dop-bop”. Lou Bega пак, пет години подоцна, во 1999-та го освои музичкиот свет со својот “Mambo No. 5”. За жал, тоа беше годината кога почина John Larkin. 20 Години подоцна, Lou Bega со помош на продуцентот од Хамбург, Roland Spremberg се потрудија да го направат невозможното. Откако во понеделникот, на 8-ми јули, во Премиера Хит на Радио Браво го слушаме виртуелниот дует, Lou Bega и Scatman John во “Scatman & Hatman“, истото “ski-ba-bop-ba-dop-bop” како „највртена“ песна на Радио Браво во изминатава седмица, од денес, па во следните седум дена е и ваш избор за Браво Хит No.1, хит кој до недела, 21-ви јули ќе го слушаме на почетокот на секој парен час, во „летната шема“ на Радио Браво.


© Radio Bravo - Kumanovo