• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Keith Urban – Female (Браво Хит)

Female” е песна напишана од: Shane McAnally, Nicolle Galyon, и снимена од сопругот на познатата актерка, Nicole Kidman (која пак на песната ги пее женските пратечки вокали), новозеландѓанецот Keith Urban. Песната беше промовирана на доделувањето на Annual Country Music Association Awards на 8-ми ноември, на 13-ти ноември беше Премиера Хит на Радио Браво, а од денес е и Браво Хит No.1 песна за следнава седмица. Потсетувам дека “Female” е инспирирана од аферата за сексулно вознемирување од страна на американскиот филмски продицент Harvey Weinstein.

© Radio Bravo - Kumanovo