• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

The Lumineers – Nightshade (Браво Хит)

The Lumineers се едни од повеќето музичари кои ќе бидат дел од For the Throne, албум со песни кои се инспирирани од познатата телевизиска серија во продукција на HBO, Game of Thrones. Песната “Nightshade” која минатава седмица, веднаш по обjавувањето, како сингл со која се најави албумот беше Премиера Хит на Радио Браво, а во неделата во која ќе биде и објавен For the Throne, 26-ти април, е официјален Браво ХитNo.1 на Браво за оваа седмица. Инаку на овој siundtrack, ќе можат да се слушнат: Muse, Matt Bellamy, Mumford & Sons, X Ambassadors and The National и други врвни пејачи и групи. Инаку првата епизода од 8-та и последна сезона на Game of Thrones,  премиерно на HBO беше емитувана на 14-ти април. Исто така, The Lumineers за 13-ти септември го најавија и својот нов албум, насловен како  III, а од него веќе го слушаме исинглот “Gloria”.


© Radio Bravo - Kumanovo