• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Les Enfoires – Juste Une Petite Chanson (Браво Хит)

Најновиот проект на Les Enfoires, песната “Juste Une Petite Chanson” доби голема подршка од слушателите на Радио Браво и резултат на тоа е изборот на “Juste Une Petite Chanson” за Браво Хит во следните седум дена.


Les Enfoires е име на проектот кој е создаден 1989 година на иницијатива на францускиот комичар Michel Gérard Joseph Colucci, подобро познат како Coluche како поткрепа на хуманитарната акција Restaurants du Cœur со која се обезбедува храна за сиромашните. >Les Enfoires е проект во кој што членуваат 219 хуманисти (познати пејачи, актери спортисти. Тие од 1992 година се постојано активни и имаат одржано 27 концерти. Нивниот опус опфаќа дури 1302 песни, од кои “Juste Une Petite Chanson” е најновата.
Со проектот  Les Enfoires , историјатот, нивните најнови активности, како и бројни фотографии и видеа, можете да се запознаете тука.

© Radio Bravo - Kumanovo