• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Celeste – Stop This Flame (Браво Хит)

Celeste Epiphany Waite на музичката сцена позната како Celeste е американско-британска пејачка и текстописец. Нејзината музика е микс помеѓу British soul и jazz со примеси на blues нанесена на R&B мелодија. На крајот од 2019 година доби една Brit Award и една BBC Music Award и беше прогласена за број 1 надежна музичарка за 2020 во годишниот избор на BBC  Sound of 2020. Поради сето оваа наш Браво Хит е најновата песна на Celeste под име Stop This Flame.


© Radio Bravo - Kumanovo