• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Christine and the Queens – Freedom (Cover) (Премиера Хит)

Christine and the Queens, односно пејачката, текстописецот и продуцентката со родено име Héloïse Adélaïde Letissier објави макси сингл или EP со име Joseph на кој има две обработки на постари песни. Едната е композицијата од 1972 година на Michel Fugain “Fais comme l’oiseau” а втората, нашиот денешен Премиера Хит е нумерата на George Michael од 1990 “Freedom” . Интересно е што целиот приход од овој EP ќе биде дониран на хуманитарната акција Global Citizen.

© Radio Bravo - Kumanovo