• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Colapesce Feat. Dimartino – Musica Leggerissima (Браво Хит)

Musica lightissima” е сингл на италијанските кантавтори Colapesce и Dimartino, објавен на 3 март 2021 година. Песната беше изведена за прв пат во конкуренција на фестивалот Санремо 2021 на 2 март, придружена за време на изведбата од светската шампионка во ролери Paola Fraschini. Песната заврши на четвртото место и ја освои наградата “Lucio Dalla”.

© Radio Bravo - Kumanovo