• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Declan McKenna – Twice Your Size (Премиера Хит)

Declan McKenna е млад англиски пејач и автор кој светската музичка јавност го запозна во 2014 кога ја објави неговата протестна песна “Brazil” со која ја критикуваше FIFA и светскиот куп одржан таа година во Бразил и по победата на Glastonbury Festival’s Emerging Talent Competition во 2015. Тој во септември оваа 2020 година го објави својот втор студиски албум под име Zeros и со него најновиот сингл со нумерата Twice Your Size.

© Radio Bravo - Kumanovo