• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Grey Daze – Sometimes (Премиера Хит)

Sometimes е најновиот сингл на старата група Grey Daze што излезе на пазарот на 3 април оваа година, како дел од нивниот трет студиски албум од 1994-тата, од кога постојат со прекини. Инаку името на Grey Daze се поврзува со пејачот Chester Charles Bennington, американски пејач, текстописец, музичар и глумец. Тој е најдобро познат како водечки пејач на  Linkin Park исто така на Grey Daze, на Dead by Sunrise и во периодот помеѓу 2013 и 2015 на Stone Temple Pilots. Како глумец пак, како дел од филмовите Crank (2006), Crank: High Voltage (2009), и Saw 3D (2010). Chester Bennington почина во 2017 година, но негвиот првенец Grey Daze работи и понатаму.


© Radio Bravo - Kumanovo