• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Nathan Evans – Wellerman (Sea Shanty) (Браво Хит)

Старата песна”Soon May the Wellerman Come” позната и како “Wellerman” е создадена во периодот помеѓу 1860 и 1870 како морска песна во New Zealand и пее за бродот на браќата Weller, емигранти од Англија. Нумерата има бројни преработки, а меѓу нив е и нашиот денешен Премиера Хит на шкотскиот пејач Nathan Evans која стана мегахит на мрежата TikTok.

© Radio Bravo - Kumanovo