• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Parov Stelar & Georgia Gibbs – Tango Del Fuego (Браво Хит)

Marcus Füreder е австриски музичар, композитор, продуцент,  DJ и дизајнер, роден во градот Linz во 1974 година. Тој на светската музичка сцена е познат како Parov Stelar и е творец на сецифичен музички стил комбинација на jazz, house, electro, hip hop и pop. Досега има објавено дури 18 албуми, а последниот се вика Voodoo Sonic Trilogy, Part 2 и од него како наш денешен Премиера Хит ја слушаме Tango Del Fuego надополнета со гласот на Georgia Gibbs, славната jazz пејачка, која почина на 9 декември 2006 година.


© Radio Bravo - Kumanovo