• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Mika – Ice Cream (Премиера Хит)

По објавувањето на синглот “Sound of an Orchestra”, уште една нова песна во 2019-та година од популарниот британски кантавтор Mika. Тоа е денешниот Премиера Хит, “Ice Cream“. Да потсетам дека Michael Holbrook Penniman Jr, како што е вистинското име на Mika е роден во Либан, поточно во Бејрут, од татко Израелец и мајка Американка чиј па татко бил дипломата. Неговиот најголем успех е песната “Grace Kelly”, со која во 2007-та година стигна на врвот на музичките топ листи во Британија, Италија, Белгија, Ирска и Франција, втор беше во Австралија, а само 57-ми во САД.


 

© Radio Bravo - Kumanovo