• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Bastille – Basket Case (From “The Tick” TV Serie) (Премиера Хит)

Bastille е британски indie band формиран во 2010-та годино, формиран најпрво како соло проект на вокалистот Dan Smith. Подоцна се приклучува клавијатуристор Kyle Simmons, за да бендот го заочрут Will Farquarson и Chris Wood на гитара, односно на тапани.
The Tick телевизиска серија базирана на ликот The Tick од истоимениот стрип. Токму за оваа серија, Bastille ја објави песната “Basket Case”, која е всушност верзија на песната на групата Green Day.

Инаку, во моментот групата работи на својот трет албум кој ќе биде издаден во текот на 2018-та година. Засега, ги слушаме Bastille со верзијата на “Basket Case”, како нешто најново од групата.


© Radio Bravo - Kumanovo