• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Scatman John Feat. Lou Bega – Scatman & Hatman (Премиера Хит)

John Larkin, или како ние го знеме Scatman John, во далечната 1994-та година ги имаше мега хитот “Scatman – ski-ba-bop-ba-dop-bop”. Lou Bega пак, пет години подоцна, во 1999-та го освои музичкиот свет со својот “Mambo No. 5”. За жал, тоа беше годината кога почина John Larkin. 20 Години подоцна, Lou Bega со помош на продуцентот од Хамбург, Roland Spremberg се потрудија да го направат невозможното. Токму денес, во Премиера Хит на Радио Браво го слушаме виртуелниот дует, Lou Bega и Scatman John во “Scatman & Hatman“. Да го слушнеме повторно познатото пелтечење: “ski-ba-bop-ba-dop-bop”, но во „мамбо“ стил.

© Radio Bravo - Kumanovo