• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Guns N’ Roses – Shadow Of Your Love (Премиера Хит)

Shadow of Your Love” има интересна приказна. Песната е напишана од Axl Rose и Izzy Stradlin од Hollywood Rose. За прв пат е објавена на EP-то на Guns N’ Roses од 1988-та година, како “faux-live” верзија. Подоцна, во декември од 1991-та година, песната се најде на Б страната од синглот “Live and Let Die”, за да денес е промо сингл за највениот бокс сет кој ќе го носи насловот Appetite for Destruction.


© Radio Bravo - Kumanovo