• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Drivin’ N Cryin’ – Step By Step (Премиера Хит)

Drivin’ N Cryin’ е американски rock band од Atlanta, САД. Најголем успех до сега го имаат остварено со албумот од далечната 1991-ва година, Fly Me Courageous. За 21-ви јуни, бендот го најави новиот албум Live the Love Beautiful, а првиот промо сингл само неколку дена по издавањето е и Премиера Хит на Радио Браво. За „рокерите“ од 80-те и 90-те години, по пауза од 22 години кога излегоа последните два сингла, “Paid In Full” и “Let Lenny B”, Drivin’ N Cryin’ во ново руво, песната “Step By Step“.


© Radio Bravo - Kumanovo