• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Simple Minds – Barrowland Star (Премиера Хит)

Од 18-от студиски албум Walk Between Worlds на Simple Minds, кој излезе на почетокот од месецов, избор на Радио Браво за денешен Премиера Хит е песната со реден број шест на албумот, “Barrowland Star“. Интересно за оваа песна е дека инструменталната верзија, првично била напишана и снимена во 1994-та година и издадена во 1995 година како “Celtic Strings”, на B-страната на синглот “She’s a River” (постарите нека објаснат на помладите дека во тоа време имаше винилни сингл изданија со две песни и се слушаа на грамофон).


© Radio Bravo - Kumanovo