• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Florence & The Machine – Tiny Dancer (Премиера Хит)

Втор ден по ред, избор на Радио Браво за Премиера Хит е песна од најновиот, компилациски двоен албум на Elton John на кој што се наоѓаат обработки на 26 песни напишани од Bernie Taupin, Revamp: The Songs of Elton John & Bernie Taupin. По вчерашната обработка на Bennie And The Jets, денеска, на почетокот на секој непарен час го слушаме каверот на “Tiny Dancer“, песна од 4-от албум на Elton John, Madman Across the Water, издаден во 1972та година. Слушнете ја “Tiny Dancer” со прекрасниот вокал на Florence Welch од indie rock band-от Florence and the Machine.


© Radio Bravo - Kumanovo