• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Lauren Daigle – Almost Human (Blade Runner Soundtrack) (Премиера Хит)

Hans Zimmer и Benjamin Wallfisch се помеѓу најпознатите автори на филмска музика и не случајно се избрани за soundtrack-от за најновиот филмски блокбастер, Blade Runner 2049. Еден од изведувачите на овој sondtrack, сосемо неочекувано (со оглед на стилот на нејзините песни, претежно христијански) се најде Lauren Daigle. Како звучи нејзиниот глас, во една неочкувана science fiction средина, слушаме денес во Премиера Хит на радио Браво, песната “Almost Human“.


© Radio Bravo - Kumanovo