• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Franz Ferdinand – Lazy Boy (Премиера Хит)

Always Ascending е петтиот студиски албум на шкотскиот indie rock band Franz Ferdinand. Во продажба беше пуштен на 9-ти февруари од страна на Domino Recording Company. Албумот е прв кој е снимен со новиот член Julian Corrie, кој дојде во Franz Ferdinand по заминувањето на Nick McCarthy. Неколку дена пред објавувањето, Franz Ferdinand го издадоа и третиот сингл од албумот, “Lazy Boy“, денешен Премиера Хит на Радио Браво.


© Radio Bravo - Kumanovo