• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Bastille – Quarter Past Midnight (Премиера Хит)

Bastille го претстави својот нов сингл “Quarter Past Midnight” за кој пак фронтменот на групата Dan Smith вели: „Quarter Past Midnight се обидува да го фати оној момент од ноќта, кога некои луѓе си одат дома; а за некои тоа е само почеток. Сакав да се обидам и да го фатам тоа чувство на возбуда“. Инаку англичаните го издадоа својот последен албум, Wild World, во септември, 2016-та и од тогаш, во текот на минатата година, имаат издадено три самостојни сингл песни: “Warmth”, “Basket Case” и “World Gone Mad“. Се чини, дека третиот студиски албум на Bastille само што не го здогледал светлото на денот.


© Radio Bravo - Kumanovo