• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Marilyn Manson – Cry Little Sister (Премиера Хит)

“Cry Little Sister” е песна напишана од Gerard McMahon (познат под псевдонимот Gerard McMann) и Michael Mainieri, а во оригинална изведба на McMahon како дел од soundtrackот за филмот The Lost Boys од 1987-та година. Иако песната како сингл не се најде на американските музички листи, сепак песната во минатото имаше бројни преработки. Како 21-ви кавер на “Cry Little Sister”, во изведба на rock band-от Marilyn Manson (формиран од пејачот Marilyn Manson и гитаристот Daisy Berkowitz во градот Fort Lauderdale на Florida, во 1989-та година) ја слушаме денес на 88,5 ФМ како Премиера Хит на Радио Браво.


 

© Radio Bravo - Kumanovo