• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Imagine Dragons & Khalid – Thunder & Young Dumb & Broke (Medley) – Премиера Хит

Денеска, како Премиера Хит на Радио Браво слушаме “medley”, песна составена од попвеќе песни, а во случајов две. Имено, пејачот Khalid и рок – момците од Imagine Dragons направија комбинација од нивните хитови: “Thunder” и “Young Dumb & Broke“. Интересно е дека и двете песни постигнаа голем успех на музичкиот пазар. “Thunder” помина 33, а “Young Dumb & Broke” на Khalid, 22 седмици на US Billboard Hot 100 листата со 4-то односно 22-ро место како највисоки пласмани.


© Radio Bravo - Kumanovo