• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

David Hallyday – Ma dernière lettre (Премиера Хит)

David Hallyday е француски пејач, композитор, текстописец и што е најинтересно, автомобилист. Од неговата автомобилистичка спортска кариера за издвојување е учеството на познатата трка “24 часа Le Mans”, а најзабележителен пласман имаше во 2007-та година кога со извозени 306 круга заврши на 7-то место. David Hallyday има издадено 10 студиски албуми, последниот “Le Temps D’une Vie” во 2016-та, а оваа седмица на француската Топ 40 сингл листата, како новитет се најде неговата “Ma dernière lettre“, денешен Премиера Хит на Радио Браво.


© Radio Bravo - Kumanovo