• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Radio Bravo 88,5 Mhz play Now On Air view:     Bravo Blues&Jazz play Now On Air view:

Five Finger Death Punch – Blue On Black (Премиера Хит)

Од седмото студиско остварување, Justice for None на американскиот heavy metal band Five Finger Death Punch, избор на Радио Браво за денешен Премиера Хит е каверот на “Blue On Black“, песна на американскиот blues rock band Kenny Wayne Shepherd Band, оригинално издадена во 1997-та година како дел од вториот албум на групата, Trouble Is… Во следната, 1998-ма, песната помина дури 42 седмици на US Billboard Hot Mainstream Rock листа на песни, од кои шест седмици по ред беше на врвот.

© Radio Bravo - Kumanovo