• Bravo 88.5 FM

  • Bravo-Blues&Jazz

Tame Impala – Borderline (Премиера Хит)

Borderline” e песна на австралискиот псиоделичен музички проект Tame Impala. Нумерата е третата песна од новиот студиски албум од 2020 година под име The Slow Rush. Композицијата е напишана од страна на Kevin Parker, кој ги свири и сите инструменти во неа, а воедно и пее. Синглот со “Borderline” излезе најпрвин во 2019 година за да го најави албумот The Slow Rush, но тој беше одложен и Parker комплетно ја преработи песната и ја издаде со музички и текстуални измени оваа година.


© Radio Bravo - Kumanovo